سیر سیاه طرز تهیه 2021-09-05

سیر سیاه چگونه درست میشود؟ + طرز تهیه و خواص

اولین گام در تهیه سیر خشک ارگانیک، انتخاب سیر مناسب است. به دنبال سیرهای ارگانیک با اندازه متوسط و بدون آسیب باشید. سیرهای ارگانیک معمولاً در فروشگاه های مواد غذایی طبیعی یا بازارهای محلی یافت می شوند.

سیر سیاه، یکی از محصولات غذایی خوشمزه و مغذی است و به دلیل خواص فوق‌العاده‌ای که دارد، در سال‌های اخیر توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. این فرآورده، نتیجه تخمیر سیر سفید در شرایط خاصی از دما و رطوبت است که به آن طعمی ملایم و شیرین می‌بخشد و خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آن را افزایش می‌دهد. سیر سیاه نه تنها به‌عنوان یک چاشنی خوشمزه در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلکه به عنوان یک مکمل غذایی نیز شناخته می‌شود. برای تهیه سیر سیاه، حبه‌های کامل سیر را درون محیطی گرم عمل می‌آورند و اجازه می‌دهند برای چند هفته در این وضعیت باقی بمانند. در این زمان، حبه‌های سیر واکنش‌های آنزیمی مختلف – مانند واکنش «میلارد» – را پشت سر می‌گذارند که باعث می‌شوند تغییر رنگ دهند و طعمی متفاوت در غذا پیدا کنند. این مواد، می‌توانند مزایای متعددی برای سلامت بدن به همراه بیاورند و در ادامه تنها چند مورد از این خواص و مزایای مصرف سیر سیاه را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

سیر سیاه دکتر بیز

خواص آنتی‌اکسیدانی سیر سیاه ده برابر قوی‌تر از همین خواص در سیر سفید می‌باشد.. این مولکول‌های آنتی‌اکسیدانی از سلول‌های شما در برابر آسیب‌های اکسیداتیو که منجر به پیری و بیماری می‌شوند محافظت می‌کنند.. سیر سیاه، آلیسین ناپایدار را به مولکول‌های پایدارتر آنتی‌اکسیدانی تبدیل می‌کنند. عصاره سیر سیاه، رادیکال‌های آزادی را که می‌توانند به کبد و خون و کلیه‌ها آسیب بزنند کاهش می‌دهد. تهیه این نوع سیر کاری زمان‌بر است که از ۳ هفته تا ۶۰ روز طول می‌کشد. برای تهیه سیر سیاه چند روش خانگی وجود دارد، ولی بهترین روش قراردادن بوته‌های سیر در آرام‌پز یا پلوپز است.

قندخون بالا یا هیپرگلیسمی (hyperglycemia) ممکن است سبب عوارضی جدی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی و آسیب عصبی شود. قندخون پایین یا هیپوگلیسمی (hypoglycemia) نیز ممکن است موجب تشنج، غش‌کردن و مرگ شود. در واقع این ماده غذایی با تنظیم میزان انسولین بر قندخون اثر می‌گذارد. به‌علاوه خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می‌دهد و از عوارض ناشی از دیابت کنترل‌نشده جلوگیری می‌کند. پوست سیر سیاه به رنگ سیاه یا قهوه‌ای تیره تغییر کرده که این تغییر رنگ به علت تخمیر طبیعی در شرایط خاص رخ می‌دهد. برای تهیه سیر سیاه به کمک پلوپز، پیش از هر چیز بهتر است پلوپز را در حیاط یا تراس قرار دهید؛ زیرا سیر بوی شدیدی هنگام پختن آزاد می‌کند.

این خوراک خوشمزه را می توان با نان تازه یا برنج میل کرد. همچنین می توانید روی آن مقداری ماست چکیده یا سبزیجات تازه اضافه کنید تا طعمی دلپذیرتر داشته باشد. اگر به دنبال یک غذای گیاهی لذیذ و مقوی هستید، خوراک قارچ و بادمجان انتخابی عالی است. ترکیب بادمجان سرخ شده با قارچ و فلفل دلمه ای، طعمی دلپذیر ایجاد می کند. یک قابلمه دیگر را نیز از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. آبی که نخود را در آن خیسانده‌اید دور بریزید و نخود را به قابلمه روی حرارت اضافه کنید.

این ماده سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوعی است که در کنار لذت بردن از طعم آن در غذاهای مختلف، می‌توانید از خواصی که برای سلامت انسان به همراه دارد نیز استفاده کنید. سیر سیاه را می‌توان به روش‌های مختلف و با دستورهای متفاوتی استفاده کرد. با وجود اینکه مصرف سیر به تنهایی، به دلیل طعم و بویی که دارد، کمی عجیب به نظر می‌رسد، باید گفت که یکی از رایج‌ترین حالت‌های استفاده سیر سیاه این است که به تنهایی مصرف شود. دلیل آن این است که طعم سیر سیاه بسیار قابل تحمل‌تر از سیر سفید است.

این خوراک، طعمی بی نظیر دارد و در کمتر از ۳۰ دقیقه آماده می شود. شما می‌توانید از سیرابی گوسفندی یا سیرابی گوساله استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید سیرابی گوسفند نسبت به گوساله سریع‎‌تر می‌پزد و بافت نرم‌تری هم دارد. این جشنواره از ۱ دی‌ماه به مدت ۳ ماه (۳۰ اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه‌کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می‌شود و لایو قرعه‌کشی، هر روز ساعت ۱۷ از اینستاگرام افق کوروش (okcs.ir@) پخش خواهد شد. این دسته از فواید ذکر شده برای سیرسیاه به صورت تجربی و بر اساس مصرف برخی از افراد و عملکرد مثبتی که روی آن ها داشته ثابت شده و ممکن است فواید بسیار دیگری نیز داشته باشند که به اثبات نرسیده.

این ماده غذایی پر خاصیت را می توان به روش های متنوعی مصرف کرد؛ از کبابی و سرخ کرده گرفته تا چرخ کرده در انواع غذاها. پخت قارچ سریع و آسان است، اما نکته مهم اینجاست که باید آب اضافی آن کاملاً تبخیر شود. در غیر این صورت، ممکن است باعث نفخ شود، به ویژه برای افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند. از قارچ در پیتزا، انواع سس های پاستا، غذاهای رژیمی و خوراک های گیاهی استفاده می شود. به این صورت که سیر را در دستگاه های خاصی که دما و رطوبت مشخصی دارند در مدت زمان ۴۰ الی ۹۰ روز قرار می‌دهند.

حدود ۳۰ دقیقه به مایه شامی بروجردی استراحت بدهید تا خودش را بگیرد. برای درست کردن این شامی لری خوشمزه ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید یا به جای آن پیازچه را بشویید و ریشه‌های آن را جدا کنید. وقتی آب اضافی آنها گرفته شد، تره‌ها را هم به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. این قارچ های خوشمزه یک پیش غذای عالی برای مهمانی ها و دورهمی های دوستانه هستند. این سوپ خامه ای گرم، انتخابی عالی برای روزهای سرد و پیش غذایی مناسب برای مهمانی هاست.

سیر سیاه نسبت به سیر سفید و خام دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری است.. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی هفتگی کمک می‌کند دفاعتان در برابر بیماری‌های مزمن و استرس اکسیداتیو قوی‌تر شود. مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلول‌های مغزی‌اند کمک کند. خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی سیر سیاه می‌تواند سلول‌های آسیب‌دیده بدن را ترمیم کند. سیر تازه در این محفظه‌ها پس از گذشت ۲ تا ۳ ماه به سیر سیاه تبدیل می‌شود. در این حالت سیر حالت ژله‌ای پیدا می‌کند و رنگ آن سیاه می‌شود و مزه شیرینی پیدا می‌کند.

سیر خشک، یک ماده‌ی ارزشمند و پرکاربرد در آشپزی است که می‌تواند طعم و عطر غذاهای آسیایی را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. با استفاده از سیر خشک، می‌توانید غذاهای خوشمزه و سالمی تهیه کنید. سیر سیاه، یک نوع سیر تخمیر شده است که به دلیل طعم شیرین و عطر قوی خود، در بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.

علاوه بر این، این نوع سیر ممکن است به بهبود حافظه و سایر عملکردهای مغزی و شناختی کمک کند. رنگ تیره سیر سیاه به خاطر واکنش‌های شیمیایی مختلف میان قند و آمینواسیدهای موجود در سیر است. بنابراین دلیل تیرگی سیر سیاه با دلیل تیرگی مواد تخمیری که از طریق فعالیت‌های باکتریایی به دست می‌آیند، کاملا متفاوت است.

پس از آماده‌شدن سیرهای سیاه، می‌توانید آنها را داخل ظرفی دربسته تا ۳ ماه نگهداری کنید. بوته‌های سیر باید چند هفته بدون وقفه در حالت گرم‌نگه‌داشتن غذا بمانند تا نرم و سیاه شوند. هرازگاهی آرام‌پز را بررسی کنید که در همین حالت باشد یا خاموش نشده نباشد.

جالب است بدانید سیر سیاه را به راحتی می‌توان در خانه درست کرد و امروز در سایت ستاره با طرز تهیه سیر سیاه خانگی همراه شما هستیم. سیر سیاه یا بلک گارلیک، نوعی از سیر است که با استفاده از فرآیند تخمیر پوست آن تغییر رنگ داده و به رنگ تیره تبدیل می شود. این فرآیند باعث تولید ترکیبات جدیدی می‌شود که طعم و خواص سیر سیاه را از سیر سفید متمایز می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد سیر سیاه می‌تواند میزان هوموسیستئین را در بدن در حد مؤثری پایین بیاورد و ضمناً باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید در خون بشود و از این طریق از سلامت قلبتان محافظت کند. حالا، ادویه‌ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا جایی که عطرشان بلند شود. سپس نعنا داغی را که آماده کرده‌اید به محتویات کله جوش با سیرابی اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا عطر و طعمشان به خورد یکدیگر برود. همانند سیر تازه خام، سیر سیاه نیز می‌تواند به تنظیم سطح قند خون در بدن کمک کند. حاوی مقادیر بالاتری از آنتی‌اکسیدان‌ها، این نوع سیر ممکن است به کاهش سطح قند خون و کاهش عوارض مرتبط با دیابت کمک کند.

اجازه دهید نخود روی حرارت ملایم برای دو ساعت بماند تا کاملا بپزد. سیر سیاه ریز دلیل بر بد بودن سیر سیاه نیست ولی هر چه درشت تر باشند کیفیت بهتری دارند. بعد از آماده شدن سیر‌های سیاه (مطابق راهنمایی که پایین‌تر می‌خوانید)، آن‌ها را درون محفظه‌هایی دردار نگه دارید. معمولا روی بخاری ممکن است سیر پخته شود و رطوبت خود را از دست دهد. اگر از دمای بخاری به همان میزان که گفته شد مطمئن هستید (۶۰ تا ۹۰ درجه بدون کم و زیاد شدن) می توانید سیرها را در فویل بپیچید و در گرما برای مدتی بگذارید. اما معمولا بخاری چنین امکانی ندارد و نتیجه مورد نظر حاصل نمی شود.

همچنین می توانید سیر خشک را به صورت پودر کرده و در ادویه جات خود استفاده کنید. پس از خشک شدن کامل سیر، آنها را در یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دربسته نگهداری کنید. سیر خشک در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید به مدت چند ماه قابل نگهداری است. برای نگهداری سیر خشک، بهتر است آن را در یک ظرف دربسته و در مکان خشک و خنک نگهداری کرد. سیر سیاه ممکن است با دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید تداخل ایجاد کند، مثلاً دارو‌های رقیق‌کننده خون و فشارخون و دارو‌های مربوط به عفونت ویروسی در افرادی که نقص ایمنی دارند. با تهیه‌ی سیر سیاه در منزل، می‌توانید از یک چاشنی طبیعی، خوشمزه و سالم بهره‌مند شوید و آن را به دوستان و خانواده‌ی خود هدیه دهید.

به گزارش همشهری آنلاین، اما طرز تهیه نان سیر چگونه است؟ آیا این نان خاصیتی برای سلامتی دارد؟ تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کنید. به جای اضافه کردن آب به مواد کله جوش یک لیوان دسته‌دار فرانسوی از آب سیرابی که گذاشتید را بردارید و به تابه روی حرارت اضافه کنید. صبر کنید محتویات تابه به جوش بیاید بعد حرارت را کم کنید.

سپس حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا کله جوش کاملا منسجم شود و به غلظت برسد. اگر شما هم این تصور را دارید که سیر سیاه نوعی محصول خاص است که مانند سیر سفید کشت میشود در اشتباهید، در اصل سیر سیاه همان سیر سفید است که طی فرایندی تخمیر میشود و به سیر سیاه تبدیل میشود. در نهایت، سیر خشک محصولی ارزشمند و پرکاربرد است که خواص درمانی بسیاری دارد. با استفاده صحیح از سیر خشک، می‌توانید از خواص درمانی آن بهره‌مند شوید و طعم و مزه غذاهای خود را بهبود بخشید. نباید پوست سیرها را بگیرید یا حبه‌های آن را از بوته جدا کنید. آخرین روش چگونه سیر را به سیر سیاه تبدیل کنیم، استفاده از فر است.

این ادویه که از سیر سیاه خشک‌ و آسیاب‌شده به دست می‌آید، گزینه‌ای بسیار عالی برای اوقاتی است که می‌خواهید اندکی عطر و طعم سیر را به غذای خود بیاورید. پوره سیر سیاه نوعی چاشنی است که می‌توانید یک قاشق از آن را به انواع سوپ، خورش، سس یا سس‌های مخصوص سالاد اضافه کنید. سیر سیاه از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها محافظت می‌کند، زیرا حاوی مواد مغذی مفید است. همچنین  می‌تواند انسان را بیماری‌های مربوط به سن مانند زوال عقل و آلزایمر را که در اثر سلول‌های آسیب دیده ایجاد می‌شوند، دور نگه دارد.

تا جایی در قابلمه آب بریزید که روی سیرابی‌ها را بپوشاند. سیرابی‌ پاک شده را با یک چاقو یا قیچی آشپزخانه به ابعاد دلخواه ببرید. سپس آن را در سبد یا آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج شود. در طی فرآیند تخمیر رنگ سیر، سیاه می‌شود، همچنین بافت و طعم سیر نیز تغییر می کند.

اندازه قطعات بستگی به ترجیحات شخصی شما دارد، اما قطعات کوچکتر سریعتر خشک می شوند. می‌توانید سیر را به اندازه قرص خرد کرده و آن را با نوشیدنی مورد نظر خود قورت دهید. مجله کوروش محتواهای جامع و به روزی از آموزش های آشپزی، سبک زندگی، سلامت، فیلم و سریال و علم و تکنولوژی به شما ارائه می دهد.

سیر سیاه از چند سال قبل به سایر کشورهای اطراف معرفی شده و در این اواخر، توسط سرآشپزهای معروف دنیا برای تهیه مرغ، ماهی، سوپ و سایر غذاها به کار برده شده است. مطالعات گزارش کرده‌اند که عصاره سیر سیاه چندین عملکرد از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد آلرژی، ضد دیابتی، ضد التهابی و اثرات ضد سرطانی دارد. در این فرآیند سیر را در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه به مدت ۳۰ تا ۹۰ روز نگه می دارند. مدت زمان تخمیر بسته به فرهنگ، تولید کننده و اهداف متفاوت است. مواد مغذی موجود در سیر سیاه در درمان‌های رویش مجدد مو و استفاده می‌شود. به خصوص در بیماری کرم حلقوی روده، سیر سیاه راه حل قطعی برای درمان است.

خیلی از اوقات سیر سیاه را به شکل حبه‌هایی پوست‌کننده و آماده مصرف پیدا می‌کنید که درون محفظه‌های شیشه‌ای بسته‌بندی شده‌اند. سیر سیاه در طول تاریخ به عنوان یک درمان قدرتمند برای بسیاری از بیماری‌ها شناخته شده است. سیر سیاه به دلیل خواص دارویی و غذایی بسیارش، در بسیاری از کشورها به عنوان یک داروی اصلی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. تهیه سیر خشک ارگانیک در منزل یک روش ساده و مقرون به صرفه برای داشتن یک افزودنی طبیعی و سالم به غذاهای خود است. با دنبال کردن مراحل ساده این مقاله، می توانید سیر خشک ارگانیک با کیفیت بالا را در منزل تهیه کنید. می‌توانید آن را به صورت پودر یا تکه‌های خشک شده تهیه کنید.

در این فرایند آلیسین موجود در سیر به آنتی اکسیدان تبدیل میشود و به همین دلیل بوی بد سیر سفید از بین میرود. در ابتدا باید گفت که زود پز دستگاهی مناسب برای این کار است؛ زیرا دما و رطوبت لازم برای تخمیر سیر به صورت یکنواخت را فراهم می‌کند. برای مثال، باید قفل درب و سیستم تخلیه فشار آن به خوبی کار کنند.

طبق تحقیقات عوارض قابل توجه و شناخته شده برای سیر سیاه وجود ندارد و مصرف معمولی آن ایمن و بی ضرر است. اما خوردن سیر سیاه باعث کاهش فشار خون می شود و بنابراین افرادی که به طور عاید فشار خون پایینی دارند بهتر است همراه با خوراکی آن را مصرف کنند و یعد از خوردن آن دو لیوان آب مصرف کنید. آرام‌پز یا پلوپز را روی حالت گرم‌نگه‌داشتن غذا (keep warm) قرار دهید. در این حالت، فقط دما و رطوبت لازم برای کهنه‌شدن سیرها تأمین می‌شود و سیرها نمی‌پزند. گرچه این ماده غذایی فواید زیادی برای سلامتی دارد، در موارد معدودی پس از مصرف آن عوارض و اثراتی منفی هم مشاهده شده است.

شما می‌توانید برای تهیه کشک به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه‌های افق کوروش اقدام کنید. در یک تابه دیگر مقدار کافی از روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، نعنا خشک را اضافه کنید و در حد ۳۰ ثانیه آن را تفت دهید و بلافاصله از روی حرارت بردارید. توجه داشته باشید که نعنا خشک روی حرارت خیلی زود می‌سوزد.

(وارد کردن سیر به ترکیب غذا در ابتدای مراحل پخت مواد غذایی اشتباه است. سیر، این پیاز کوچک و معطر، قرن‌هاست که به عنوان یک چاشنی و داروی طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترکیبات گوگردی موجود در سیر، به‌ویژه آلیسین، مسئول بسیاری از خواص درمانی آن است. آلیسین نه تنها طعم تند و مشخص سیر را ایجاد می‌کند، بلکه خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی قدرتمندی دارد. برای تهیه این نوع نان سیر، از پنیر آبی به جای پنیر پارمزان استفاده می‌شود. پنیر آبی طعم تند و نمکی به نان سیر می‌دهد و آن را به یک پیش‌غذای خاص و متفاوت تبدیل می‌کند.